Over de Marcus toelichting

De voltooing van het boek “Het volle Evangelie van Marcus”
nadert. We hopen het boek begin 2022 te kunnen drukken. We zijn nu bezig met het ontwerpen van de “cover”. 

De vrouw van mijn zoon Eppo, Joukje Bouma is bezig een ontwerp te maken. Ze wilde wel een beetje kennis nemen van de inhoud van het boek en daartoe heb ik haar een hoofdstuk in pdf toegezonden. Ook bij mijn drukkerij PUMBO in Zwaag gaat men een ontwerp bezig. Het mooiste kiezen we vervolgens uit.

Nu komt natuurlijk het in de markt zetten van zo’n boek naar voren. Hoe gaan we dat doen? Het boek wil ik graag laten drukken met een hardkaft. Dat betekend dat het boek een eerste proefdruk van 10 exemplaren zal krijgen die rond de € 35,00 gaan kosten.

Met deze eerste druk hoop ik belangstelling op te wekken bij een groter publiek. Belangstellenden kunnen zich opgeven voor de 2e druk. Dit zal een paperback (een buigzaam kaft) worden. De kosten daarvan zullen zo’n € 5,00 goedkoper zijn dan een boek met een hardkaft.  

Onze broeder Klaas Goverts heeft in het najaar naast de grammatica- en spellingscontrole hier en daar adviezen in de vorm van verdiepingen en toelichtingen aangereikt. De meeste van deze adviezen heb ik aan de teksten toegevoegd.

Het zij nog een keer gezegd dat deze bijbelstudie tot stand is gekomen omdat wij in onze gemeente heel veel zegen en vreugde hebben ondervonden tijdens het bespreken van de prachtige teksten uit het evangelie van Marcus. Naast mijn voorstudies zijn ook de onderlinge gesprekken motiverend geweest. Ook de behoefde om zoveel geestelijke rijkdom te delen met belangstellenden werd door de gemeenteleden gedeeld.

Ik houd jullie natuurlijk op de hoogte van de ontwikkelingen.

P.L. de Groes

ps 
De afbeelding hieronder wordt geplaatst met toestemming van de fotograaf Klaus Wupper
uit Witten in Duitsland. Herr Klaus Wupper heeft een foto met een goede DPI waarde gestuurd, zodat de afbeelding tot in het detail goed te bekijken is. We zien hoe de middeleeuwse kunstenaars op een herkenbare manier de figuren weergeven. Een plaatje waar je een prachtige overdenking bij kunt maken.

Begrafenis groep
Van links naar rechts: Nicodemus, onbekende rouwende, Maria uit Magdala, Maria,
Johannes, Josef von Arimathäa.